Kortfilmfestivalen reduserer i Grimstad

Kortfilmfestivalen 2021 avlyser sin planlagte samling for filmskapere og bransje i Grimstad. I stedet satser vi for fullt på digitale og lokale visninger.  

Siden fjorårets heldigitale festival har vi i Kortfilmfestivalen planlagt for en 2021-utgave med fysiske filmvisninger. Gjennom våren har vi arbeidet med en festival i tre trinn: filmvisninger på digital plattform, på lokale kinoer over hele landet, og en begrenset fysisk festival for tilreisende filmskapere og publikum i Grimstad. Men vi må nå se i øynene at siste trinn ikke kan gjennomføres.

Selv om vi håpet på en lettelse i smittevernet, gjør pandemien det fortsatt for usikkert med kulturarrangementer særlig for et tilreisende publikum. Fordi helse og sikkerhet må komme først, har vi i samråd med lokale helsemyndigheter bestemt oss for å redusere tilstedeværelsen i Grimstad. 

I praksis betyr dette følgende for årets festivalutgave: 

  • Samtaler med filmskapere, panelsamtaler, seminarer og andre bransjearrangementer blir avholdt digitalt.
  • Utekino, filmvisninger for skoler, konkurranseprogram og andre enkelt-forestillinger blir fortsatt vist på Grimstad kulturhus for et lokalt publikum. 
  • Vi viser kortfilmprogrammer på utvalgte kinoer over hele landet i tråd med smittevern-regler 

Selv om vi er skuffet over ikke å kunne være til stede i Grimstad slik vi ønsker, gleder vi oss til å formidle kortfilm til et stort publikum på nye måter. Alle filmprogrammer blir tilgjengelig digitalt i en utvidet periode på ti dager. Og hele 12 kinoer rundt om i landet viser våre norske kortfilm-programmer! Det synes vi er et fint plaster på såret. 

Fullt program og festivalpass til årets utgave slippes 21. mai!

Motta vårt nyhetsbrev

Your personal information will only be used to deliver newsletters. You can unsubscribe at any time by following a link in the email.